Praktisk hjälp för dig som äldre

Vi hjälper dig som är äldre (eller i annan riskgrupp) med praktiska insatser som du själv inte klarar av till följd av läget med coronaviruset. Hjälpen ges till personer som inte kan få hjälp av anhöriga, bekanta eller kan lösa behovet på annat sätt.

Personer över 70 år bör begränsa sociala kontakter och folksamlingar under en tid framöver, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Att gå till affären, där många människor vistas, och handla kan därför vara bra att undvika. Mariestads kommun erbjuder nu därför äldre personer och övriga riskgrupper hjälp med inköp om denna hjälp inte går att få på annat håll.

Vi kan exempelvis hjälpa dig med:

  • Handla mat (om du inte kan beställa via butikernas/apotekens onlinetjänster).
  • Köra hem mat (om du inte har någon som kan hämta).
  • Gå ut med hunden.
  • Andra praktiska göromål.

Vi tar emot förfrågningar måndag-fredag klockan 8.00-16.30 på nummer 0501-75 69 69.

Stödteamet Mariestads kommun ansvarar för hjälpinsatserna. Vi samarbetar med frivilligorganisationer, exempelvis Svenska Kyrkan.

Handla mat och apoteksvaror online

Om du har dator och internet kan du även handla matvaror och apoteksvaror med hemkörning på internet. I Mariestad ger ICA möjlighet till att handla mat som körs hem. De flesta apotek har onlineshop, där kan du beställa och få dina receptbelagda mediciner och andra artiklar hemskickade.

Länkar

Ica online Mariestad Länk till annan webbplats.

Apotea online Länk till annan webbplats.

Apoteket hjärtat online Länk till annan webbplats.

Apoteket online Länk till annan webbplats.

Kronans apotek online Länk till annan webbplats.

Sidan senast uppdaterad: