Fältassistent

Detta gör fältsekreteraren/ fältassistenten

Vi finns till för dig som är 13-20 år och:

  • behöver prata med någon.
  • har frågor om alkohol och droger.
  • har det jobbigt med kompisar, hemma eller i skolan.
  • känner att du inte mår bra.

Vi vet att du som är tonåring har mycket att fundera kring och vi lyssnar gärna. Ingen fråga är för liten eller för stor. 

Vi arbetar med att ge stöd och information till ungdomar och föräldrar. Du kan träffa oss i Ungdomsmottagningens lokaler och i miljöer där ungdomar befinner sig. Till exempel på skolorna, fritidsgårdar, på stan eller vid olika ungdomsarrangemang.

Det är frivilligt att ha kontakt med oss och du kan vara anonym när du ringer eller skriver till oss. 

Vi har tystnadsplikt

Det kan vara bra att veta att vi har tystnadsplikt men också anmälningsskyldighet. Det betyder att det som du säger stannar hos oss, men om vi får veta att någon far illa så måste vi agera. Det kan handla om droger eller att man skadar sig själv eller andra. 

Förälder/vårdnadshavare

I arbetet att vara ett stöd för ungdomar är kontakten med föräldrar mycket viktig, och därför är du som tonårsförälder också välkommen att höra av dig om du känner oro eller om du har några frågor.

Över 20 år

Om du som är 20 år eller äldre behöver stöd från socialtjänsten är du välkommen att höra av dig till vuxenenheten. De kommer du i kontakt med genom kommunens växel. 

Vanliga frågor och svar 

  • Jag är orolig för min kompis eller någon annan, vad ska jag göra?

Du kan kontakta oss genom att ringa eller mejla och berätta vad du är orolig för. Om du vill behöver du inte berätta vem du är eller vad det gäller. Vi kan då stötta dig och förhoppningsvis ge dig vägledning. Ett sådant samtal dokumenteras inte. Men för att vi ska kunna stötta personen du är orolig för behöver vi veta vem det handlar om. Skulle det kännas svårt att ringa oss, kan du vända till någon annan vuxen som du har förtroende för, till exempel lärare på skolan, skolkurator, skolsköterska eller vända dig till Ungdomsmottagningen.

  • Det är struligt i mitt liv just nu – hur kan Fältassistenterna hjälpa?

 Vi träffar gärna dig för att lyssna på det du vill berätta. Beroende på vad som strular kan vi vara med och hjälpa dig i kontakter med föräldrar, skola eller andra myndigheter. Vi kan även ses vid återkommande tillfällen om du skulle önska det. Vart vi ses kan du bestämma. 

Välkommen att ringa eller besöka oss.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Kommunens växel
Telefon 0501-75 50 00

Ungdomsteamet IFO
Öppenvårdsmottagning
Tel. 0501 - 75 63 17

Besöksadress:
Ungdomsmottagningen
Trädgårdsgatan 15
Mariestad

Länkar

Alkoholprofilen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ungdomsmottagningen Öppnas i nytt fönster.