Kontaktperson för vuxen

Att vara kontaktperson för en vuxen person med funktionsnedsättning innebär främst att vara en medmänniska och vän. Någon att prata med och hitta på något med. En person som uppmuntrar, stöttar och gör det lättare att komma ut i samhället.

Har du plats för en ny vän i ditt liv?

Det krävs inte någon särskild utbildning eller erfarenhet för att bli kontaktperson. Du måste dock ha fyllt 18 år samt ha en stabil livssituation.

Det finns inga krav att göra specifika aktiviteter - det är er fantasi och era intressen som styr! Beroende på vilken typ av funktionsnedsättning individen har kan aktiviteterna behöva anpassas utefter det.

Ersättning

Som kontaktperson får du ett arvode och en ersättning för dina kostnader som är kopplade till ditt uppdrag. När ni tillsammans utför olika aktiviteter står du för dina egna kostnader vilka ersättningen ska täcka upp för, medan individen som du är kontaktperson för betalar för sig själv.

Tystnadsplikt

Som kontaktperson skriver du på ett sekretessavtal när uppdraget påbörjas. Detta innebär att du har tystnadsplikt och därmed inte får avslöja några uppgifter om personer från vare sig pågående eller avslutade uppdrag.

Anmäl ditt intresse

Vill du ta dig ann ett meningsfullt och berikande uppdrag som gör stor skillnad för någon annan? Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret via länk under Relaterad information här på sidan, så kontaktar vi dig snarast. Du får då berätta lite om dig och dina intressen för att vi ska kunna göra en så bra matchning som möjligt.

Varmt välkommen med din intresseanmälan som kontaktperson!

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt
Lisa Arvidsson
Sysselsättningssamordnare
Telefon: 0501-75 66 16
E-post: Lisa Arvidsson

Ansvarig nämnd
Äldre- och omsorgsämnden

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter

Bli kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem, ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.