Sandbäcksvägen 46
Korttidsverksamheten Sandbäcksvägen 46 erbjuder korttidsvistelse och korttidstillsyn åt barn och unga inom LSS, som avlastning för familj och närstående. Verksamheten är organiserad under kommunens individ- och familjeomsorg, även kallad IFO.
LSS korttidsvistelse
Korttidsvistelse erbjuds under årets samtliga dagar till barn och ungdomar i åldern 0-21 år med funktionsnedsättning. Korttidsvistelse fungerar även som avlastning för anhöriga. Insatsen ansöks hos handläggare.
LSS korttidstillsyn fritids
Korttidstillsyn (fritids) erbjuds för barn och ungdomar med funktions- nedsättningar från 13 års ålder, i anslutning till skoldag eller arbete samt under lov. Insatsen ansöks hos handläggare.
Dygnsräkning och debitering
Vid beslut om kortidsvistelse (LSS) anges omfattningen i antal dygn per månad eller år. En påbörjad 24-timmarsperiod är lika med ett dygn, om inte perioden understiger sex timmar, då räknas det som ett halvt dygn.
Vid korttidsvistelse debiteras 80 kronor per dygn/42 kronor per halvt dygn för mat. Detta kommer på faktura efterföljande månad. Om någon måltid hoppas över eller äts utanför verksamheten, dras kostnaden för denna av från totalbeloppet. Utöver denna kostnad är insatserna helt gratis.
Personal
Verksamheten är bemannad dygnet runt av personal som består av både män och kvinnor med olika bakgrund, erfarenhet och utbildning. Alla barn och ungdomar tilldelas minst en kontaktpersonal, som har det övergripande ansvaret för dokumentation, upprättning och uppföljning av genomförandeplan och kontakt med närstående och andra instanser.
Verksamhetsbeskrivning
På Sandbäcksvägen bedrivs verksamhet för barn och ungdomar i åldrarna
6-21 år som beviljats korttidsvistelse eller korttidstillsyn inom LSS. Detta betyder att familj och närstående kan få avlastning genom att barnet/ungdomen är på verksamheten ett eller flera dygn på vardag eller helg, eller genom fritidsverksamhet på morgnar, eftermiddagar och lov.
Sandbäcksvägen är även anpassat för barn/ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar och är fullt rullstolsanpassat.
I samband med inskolning kommer en genomförandeplan upprättas tillsammans med personal, anhöriga och barnet/ungdomen, där information om barnet/ungdomen samlas in, och vi diskuterar hur insatsen ska utformas. Denna genomförandeplan uppdateras sedan årligen eller efter behov, och står som grund för insatsen och arbetet kring barnet/ungdomen.
Syfte och målsättning
Skapa en trygg, hemlik miljö för barnen där alla respekterar varandra.- Att barnen/ungdomarna ska trivas och ha roligt tillsammans.
- Ge en god omvårdnad genom att erbjuda en varierad och stimulerande vistelse.
- Förse varje barn med möjligheten att utveckla sina egna resurser och sin självkänsla.
- Erbjuda avlastning utifrån varje familjs individuella behov och verksamhetens förutsättningar.
Sekretess
Vi innefattas av sekretesslagen, vilket betyder att inga personuppgifter och ingen information får delas med någon förutom de som är direkt involverade i individen (om det inte finns tydligt samtycke från individen eller vårdnadshavarna). Närstående undanbeds att gå in i verksamhetens lokaler om inte personal bjudit in dem till att göra det.
Sidan senast uppdaterad:
Relaterad information

Kontakt
Fredrik Höglund
Enhetschef
Telefon: 0501-75 63 12
E-post: Fredrik Höglund
Jeanette Winther
Enhetschef
Telefon: 0501-75 64 25
E-post: Jeanette Winther
Anna Pethrus
LSS-handläggare barn och unga
Telefontid måndag,onsdag och fredag kl 08:30-09:30
Telefon: 0501-75 63 73
E-post: Anna Pethrus
Korttid/Fritids Sandbäcksvägen
Sandbäcksvägen 46
542 34 Mariestad
Telefon: 0501 - 75 66 33
E-post: Sandbäcksvägen
Ansvarig nämnd
Socialnämnden