Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Språkvän

Bild på glad familj. En man häller upp kaffe ur en pressokanna.

Vill du träffa nya människor och öppna upp för möjligheten att få nya vänner? I projektet Språkvän matchas två personer, eller två familjer, ihop utifrån gemensamma intressen. Det blir kulturutbyte!

Därefter bestämmer ni själva hur ofta och på vilket sätt ni vill träffas. Det kan innebära att ni tar en fika ihop, promenerar eller på valfritt sätt umgås tillsammans utifrån era respektive intressen. Ni förbinder er inte till något utan får själva känna efter om ni vill fortsätta ses. Alla aktiviteter är frivilliga och sker utan ersättning.

Syftet med projektet är att bidra till och skapa ett jämställt och inkluderande samhälle, där varje individ upplever att hen kommer till sin rätt, känner sig behövd och kan bidra till en positiv samhällsutveckling.

För att delta i projektet behöver du vara minst arton år. Alla är välkomna!

Så gör du för att bli språkvän

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret, ange tydligt på vilket sätt vi kan kontakta dig. Vi kommer därefter boka en tid för en kort intervju där du får berätta om dig och dina intressen för att underlätta matchningen.

Gruppaktiviteter - vi är alla språkvänner!

I de gemensamma aktiviteterna umgås alla språkvänner tillsammans och passar på att njuta av kommunens vackra läge vid Vänerns strand. Vi vill genom aktiviteterna skapa mötesplatser där kommunens invånare kan träffas och känna sig delaktiga i det lokala samhället. Aktiviteterna ger möjlighet att träffas och har roligt i grupp, samtidigt som vi kan utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra. Barn är också välkomna att delta på dessa aktiviteter om inget annat anges.

Vill du vara med i projektets gruppaktiviteter och därigenom bidra till ett mer jämställt och inkluderande Mariestad? Följ oss via Facebook eller lämna dina kontaktuppgifter så håller vi dig uppdaterad om vad som är på gång. Har du förslag på aktiviteter vi kan genomföra? Skicka gärna ett mejl till oss - nya idéer är alltid välkomna!

Information om gruppaktiviteter

Om du vill sätta upp dig på en maillista för att få information om gruppaktiviteter, fyll i kontaktformuläret längst ner på denna sida.

Inplanerade gruppaktiviteter

Nedan kan du se vilka gruppaktiviteter som just nu är inplanerade. Det finnsäven aktiviteter som andra verksamheter anordnar, dessa hittar du via länkar under Relaterad information här på sidan.

Kontaktformulär

Anledning till kontakt
Anledning till kontaktSidan senast uppdaterad: 2020-03-23 10.01