Mariestads kommun Till startsidan Mariestads kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nu är första avdelningen inflyttad på Alen

Efter invigning under tisdagen har nu flyttlassen gått från Koltrastens boende till Alen. De boende och personalen gör sig nu hemmastadda i det nya fina boendet.

Första avdelningen på Alen särskilda boende har nu fått sina hyresgäster. Lägenheterna består av ett rum på 33 kvadratmeter. I rummets entré finns pentry och garderob. Lägenheternas badrum är stora och är tillgänglighetsanpassade med skjutdörr.På varje våningsplan (avdelning) finns ett stort öppet allrum. Alen har fyra våningar, varav två initialt blir avdelningar på det särskilda boendet. Övriga två våningar står redo för att öppnas när behov av fler platser uppstår.

Personalen erbjuds heltid

Som en del av kommunens satsning mot att fler ska jobba heltid har all personal som börjar på Alen blivit erbjuden heltid.

Sofia Axelsson, enhetschef Alens särskilda boende:
Alla tio som nu börjar arbeta här på Alen har tackat ja till heltidstjänster. Det känns fantastiskt bra och det är en hållbar väg att gå. Vi håller nu på att rekrytera tio medarbetare till inför öppnandet av andra avdelningen i mitten av januari. Även de kommer bli erbjudna heltid.

Så söker du plats på särskilt boende

Särskilt boende är det som förr kallades äldreboende. Det är till för personer med stort behov av vård, omsorg och trygget, som inte går att ordna i deras eget hem. På ett särskilt boende kan man få hjälp dygnet runt. Om du eller anhörig är i behov av plats på särskilt boende, tillexempel Alen, ska du vända dig till Biståndsenheten på Mariestads kommun. Då görs en individuell behovsbedömning som prövar din rätt till insatser.

Frågor om Alen

Sofia Axelsson
Enhetschef
Telefon: 0501-75 51 70
E-post: sofia.axelsson@mariestad.se

Sidan senast uppdaterad: 2018-12-17