Stort intresse för att bygga nytt i hela Mariestads kommun

Flygfoto över Sjöängen med utsikt över Vänern.

Allt fler väljer att skapa sitt alldeles egna drömboende i Mariestad och det är inte bara Mariestads tätort som lockar. Nybyggarandan i kommunen har aldrig varit starkare.

Det fullkomligt bubblar runt om i Mariestad just nu och nybyggarandan från centrum med Sjölyckan och Marieäng sprids. I närtid startar nybyggnation av villor på kommunens tomter i Sjötorp. Det är bland annat husleverantören Älvsbyhus som bygger nyckelfärdigt i idyllen vid Vänern och Göta kanal. I Tidavad, också en lantlig idyll lika nära till Mariestad som till Skövde, såldes nyligen Blackgården till fastighetsbolaget Liljeskogs Bostads AB. Försäljningen innebär att den före detta förskolan i Tidavad byggs om till bostäder med åtta nya lägenheter. En ny detaljplan i Sjöängen samt pågående planläggning i Ullervad och Lugnås skapar också goda förutsättningar för en fortsatt spännande utveckling i kommunen.

Det känns roligt att det händer så mycket i alla våra trevliga orter. Både externa exploatörer och privatpersoner visar ett allt större intresse för att skapa projekt och bo utanför tätorten, säger Erik Randén, exploateringschef på Mariestads kommun.

Sidan senast uppdaterad: