Jobba som vikarie på socialförvaltningen

Inom socialförvaltningen kan vi erbjuda en timanställning där du jobbar när det passar dig. Vi har ett smidigt bokningssystem där du enkelt kan göra dig tillgänglig för arbete. Yrkesområden som du kan arbeta inom är HVB, socialpsykiatrin, försörjningsstöd och missbruksenheten.

Spontanansökan

Är du intresserad av att arbeta som vikarie och om det inte finns en utannonserad tjänst kan du skicka en spontanansökan till rekryteringsenheten@mariestad.se Därefter bedöms din ansökan och vi kommer att ta en kontakt med dig.

Yrkesområden du kan vikariera inom

Är en boendelösning för ungdomar mellan 13–21 år. Vi vänder oss till ungdomar vars hemmiljö, sociala problematik eller konflikter omöjliggör en fungerande vardag hemma.

Vi strävar efter att bidra till förändrade, förbättrade och varaktiga livsvillkor för den unga och vi vill skapa förutsättningar för ungdomen och familjen att hitta nya verktyg för samspel.

Tillsammans med uppdragsgivaren, ungdomen och vårdnadshavare utformar vi en individuell behandling på HVB-hemmet. Behandlingen har fokus på att ge våra ungdomar en trygg bas med en tydlig vardagsstruktur och trygga relationer med stabila vuxna.

Socialpsykiatriska enheten driver två boenden samt mobilt boendestöd för personer med psykisk ohälsa. Arbetsuppgifterna innebär att du ska arbeta utredande, stödjande och motiverande för att stärka den enskildes egna resurser till ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet.

Du ska kunna möta individen där denne befinner sig och förstå de svårigheter som kan finnas. Du ska kunna fatta självständiga beslut och kunna lösa olika situationer utifrån varje individs förutsättningar och behov.

Tillsammans med individen planerar och strukturerar du vardagen, fritid och sysselsättning.

Verksamheten eftersträvar samarbete med bland annat anhöriga, hälso- och sjukvård och arbetsmarknadens aktörer.

För båda verksamheterna förekommer oregelbunden arbetstid. Vi arbetar både dagtid, kväll, helg. På vissa arbetsställen förekommer nattarbete och sovande jour.

På vuxenenheten sätter vi stort värde på det sociala arbetet och vi möter klienterna i den situation de befinner sig i. Arbetet bygger på att skapa relation, allians och tillit genom ett respektfullt bemötande.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Utreda individens resurser och hinder för egen försörjning.
  • Handlägga och dokumentera ansökningar om ekonomiskt bistånd.
  • Fatta beslut enligt SoL utifrån gällande delegationsordning.
  • Arbeta coachande och stöttande med den enskilde där målet är egen försörjning via arbete, studier, andra ersättningar eller liknande.
  • Genom motivationsarbete, där fokus ligger på att stötta i förändringsprocesser för individen.
  • Samverka internt och externt.
  • Kalla till SIP-möten och andra nätverksmöten

Vuxenenhetens uppdrag är att utreda, tillgodose stöd och behandling samt följa upp insatser för vuxna personer från 18 år och uppåt som har problem med missbruk eller beroende av alkohol, narkotika och/eller spel om pengar. Myndighetsutövning förekommer även inom områdena våld i nära relation, socialpsykiatri samt bostäder.

På vuxenenheten sätter vi stort värde på det sociala arbetet och vi möter klienterna där de är utifrån en helhetssyn. En stor del av arbetet bygger på att skapa relation, allians och tillit. Grunden i arbetet är att ge ett respektfullt bemötande.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanlig handläggning, att utreda, besluta och följa upp insatser enligt SoL eller LVM. En viktig del i arbetet är att stötta och vägleda den enskilde samt att samordna de olika kontakter och/eller insatser som den enskilde har från det att utredning inleds till att ärendet avslutas på enheten.

Publicerad: 03 december 2024 Uppdaterad: 17 december 2024

Kontakt