Fritidsgårdar

I Mariestad finns två kommunala fritidsgårdar, Blåbäret och Ungdomskulturhuset Elvärket. Fritidsgårdarnas verksamhet stimulerar ungdomars möjlighet att skapa en meningsfull fritid i en drogfri miljö. Fritidsgårdarna är en positiv och unik träffpunkt utan krav på prestation eller konsumtion. På fritidsgårdarna finns erfarna fritidsledare som ser till att alla besökare trivs och är trygga.

Fritidsgårdar

Fritidsgården Blåbäret erbjuder verksamhet för låg- och mellanstadiebarn varje vardag mellan klockan 15.00 till 18.00. De besökare som är äldre är välkomna till fritidsgården mellan klockan 18.30 till 21.30. På Blåbäret har du möjlighet att spela biljard, pingis, airhockey, TV-spel, Wii, dataspel, olika brädspel och mycket mer. Är du musikintresserad har vi ett musikrum med flera olika instrument. Vi har även ett hobbyrum om du tycker om att snickra, pyssla, pärla och måla. Eller, du kanske bara vill ta det lite lugnt och hänga i soffan - valet är ditt!

Vi är här för din skull och vill att du ska få ett så meningsfullt och givande besök som möjligt när du kommer till oss. Blåbäret har en hemlik, trygg, trivsam och drogfri miljö där alla deltar på lika villkor.

Adress

Fritidsgården Blåbäret
Västra vägen 1A
542 46 Mariestad

Öppettider

Måndag till fredag
14.30–17.30 för årskurs 1–6.
18.00–21.00 för årskurs 7 och uppåt.

Avvikande öppettider
Torsdag 6 juni stängt.

Fredag 7 juni stängt.

Fredag 14 juni stängt.

Elvärket är en fritidsgård som riktar sig till barn och ungdomar från årskurs 1 och uppåt. Elvärket är ett levande hus med besökare i alla åldrar och på fritidsgården finns alltid erfaren personal till hjälp och stöd. På fritidsgården kan man spela biljard, pingis, data, tv-spel, åka skateboard, kickbike, bmx, klättra på vår fina klättervägg och mycket annat. Elvärket har också en av Sveriges längsta freewall för graffiti där det ständigt växer fram nya konstverk. Dessutom anordnas konserter och disco regelbundet. I huset finns även olika föreningar med verksamhet som inte är direkt kopplad till fritidsgården. Föreningar med kampsport, dans, och musik är exempel på detta. På Elvärket stimulerar vi ungdomars möjlighet att skapa en meningsfull fritid i en trygg och drogfri miljö med ett positivt och engagerande verksamhetsutbud.

Adress

Ungdomskulturhuset Elvärket Förrådsgatan 6
542 35 Mariestad

Öppettider

Måndag till torsdag: 15.00-21.00
Fredag: 15.00-23.00
Lördag: 15.00-22.00

Fältfritidsledare

Fältfritidsledarna arbetar där barn och ungdomar träffas. Det kan vara på skolor, fritidsgårdar, föreningar men också på platser där vuxennärvaron är mindre eller där det i perioder helt saknas vuxna förebilder.

Fältfritidsledarnas arbetar med förebyggande verksamhet och för att skapa goda relationer med barn och ungdomar. Fältfritidsledarna medverkar till att förhindra brottslighet och skadegörelse och ingår i olika kontaktnät som rör barn och ungdomars situation i samhället.

I det förebyggande arbetet skapar fältfritidsledarna även relationer med ungdomar som befinner sig i riskgrupp eller kan komma att ingå i en riskgrupp i framtiden. Syftet med detta är att de skall ha trygga vuxna att vända sig till som kan underlätta för dem att göra rätt val i livet.

Publicerad: 17 november 2023 Uppdaterad: 22 maj 2024

Kontakt

Föreståndare BlåbäretAnette Persson0501-75 54 31anette.persson@mariestad.se
Föreståndare ElvärketFredrik Folkesson0501-75 54 30fredrik.folkesson@mariestad.se
Kultur- och fritidschefTomas Ekström0501-75 54 33tomas.ekstrom@mariestad.se

Kontakt fältfritidsledare

FältfritidsledareRobert Werner0501-75 54 34robert.werner@mariestad.se
FältfritidsledareFredrik Björk0501- 75 54 35fredrik.bjork@mariestad.se