Timvikarier inom förskola, skola och fritidshem

Är du intresserad av att arbeta med barn och ungdomar? Vi söker dig som vill arbeta i förskola, grundskola, anpassad grundskola och fritidshem. Att arbeta som timvikarie är både omväxlande och roligt!

Timanställd vikarie

Att arbeta som timvikarie innebär att man erbjuds kortare vikariat på olika enheter inom kommunen, ibland med kort varsel. Timvikarier bokas för arbete när det av olika skäl saknas ordinarie personal i verksamheten. Arbetet kräver stor flexibilitet, samarbetsförmåga och ansvarskänsla. Du förväntas agera som en god företrädare för kommunen.

Vad ska jag göra på jobbet?

Du är en viktig del i att skapa en trygg och lärande miljö för våra barn och unga. Inom förskolan arbetar du tillsammans med övriga pedagoger för att tillsammans skapa bra förutsättningar för barnen att utvecklas inom sina förmågor. Hygien, påklädning, att finnas som ett stöd i det pedagogiska arbetet.


Inom grundskola, anpassad grundskola och fritidshem får du aktivt stötta en viss elev, arbeta som lärare och undervisa eller finnas där som en trygg vuxen som kan vägleda och utbilda.


I alla verksamheter är det viktigt att vara kommunikativ och att ha ett genuint intresse för barns och ungas lärande.

Vem passar som vikarie?

För att vikariera inom förskola, grundskola, anpassad grundskola och fritidshem ska du ha fyllt 18 år. Du får gärna vara utbildad inom relevant område, men det är inget måste. Gemensamt för tjänsterna är att du får ett socialt arbete där det är viktigt att du trivs med att stödja barn och unga i deras utveckling, lek och lärande.

 • Vi söker i första hand dig som har pedagogisk utbildning. Meriterande är studier inom lärarprogrammen och erfarenhet inom vår verksamhet.
 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Avslutad gymnasieutbildning.
 • Avslutad SFI-kurs nivå D. Intyg/betyg krävs.
 • Tillgång till mobiltelefon är ett krav.
 • Körkort B och tillgång till bil är en fördel men inget krav.
 • Du behärskar det svenska språket i tal och skrift på ett sätt så att du kan kommunicera med barn, elever och personal.
 • Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet, där ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande utgör viktiga egenskaper.

Vikariebokning i Medvind

Vi har ett bokningssystem som heter Medvind där du själv lägger in de tider då du kan arbeta. Det innebär en stor frihet och möjlighet för dig att själv kunna planera in och välja när du vill arbeta. För att våra system och rutiner ska fungera är det några saker du måste tänka på:

 • Lägg in tid i Medvind när du vet att du kan ta ett arbetspass.
 • Alla vikarier bokas via sms-förfrågan.
 • Den tid du är tillgänglig tolkas som ett ja tack till arbete.
 • Du får sms på alla bokningar med den information du behöver, du ska svara JA eller NEJ på din sms-förfrågan.

Vilka är kompetenscenter och vad gör vi på jobbet?

När du vill bli vikarie inom förskola, grundskola, anpassad grundskola och fritidshem är det Kompetenscenter som kontaktar dig. Vi som arbetar här rekryterar och bokar vikarier till våra verksamheter. Vår uppgift är att bemanna kortare vikariat, allt från en dag upp till flera månader. Vi administrerar alla timanställningar och finns till för att stötta dig som är vikarie kring frågor om din timanställning och bokningar.

Frånvaro

Vid frånvaro ska du meddela Kompetenscenter.

Registerkontroll inom förskola och skola

Du som har blivit erbjuden ett jobb inom förskola, grundskola, anpassad grundskola eller fritidshem i Sverige ska själv begära ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister, "Arbete inom skola eller förskola (442.5)". Ditt utdrag kan beställas digitalt eller via blankett. På Polisens webbplats hittar du mer information. Länk till polisens webbplats och information om hur de begär ut ett digitalt registerudrag hittar du nedan.

När kan jag ansöka om att bli timvikarie?

Ansökan kommer att öppna i augusti 2024. Du ansöker via länk nedan, Lediga jobb i Mariestad.

Publicerad: 30 maj 2024 Uppdaterad: 30 maj 2024

Kontakt

Administratör förskolanLinda Borg0501-75 52 15linda.borg@mariestad.se
Administratör grundskola/förskolaPernilla Larsson0501-75 53 93pernilla.larsson@mariestad.se