E-tjänster för förskole- och skolpersonal

För dig som ska ha ett lånekort och är förskole- och skolpersonal finns en e-tjänst i vår självserviceportal. För att vi ska kunna ge dig en bra service och på bästa sätt kvalitetssäkra hanteringen av utlån till lärare i kommunen, ska alla lärare ansöka om ett eget lånekort för lärare via denna e-tjänst.

Via den här e-tjänsten kan du:

  • Ansöka om lånekort om du inte har något.
  • Ändra dina uppgifter om du till exempel byter arbetsplats.
  • Avsluta ditt lånekort om du inte längre ska arbeta kvar i kommunen.

Du som lärare står som ansvarig för lån av böcker till din klass/barngrupp och andra lärare får inte låna i ditt namn. Som ansvarig för de böcker du lånar ingår följande:

  • Du har koll på de böcker som lånats och ser till att de lämnas tillbaka i tid.
  • Du är kontaktperson om biblioteket ska påminna om sena lån eller om det uppstår en fråga kring en försvunnen bok.
  • Du är inte ekonomiskt ansvarig för eventuella skador eller försvunna böcker. Det ansvaret ligger på förskolan/skolan.

Du kan lätt ansöka om ett nytt lånekort för lärare, vi får alla uppgifter som vi efterfrågar och du får ett meddelande när kontot är klart och redo för dig att låna böcker. Det ökar tryggheten för alla när du lånar böcker på ett eget kort och det blir lättare att följa dina lån.

Byter du tjänst inom kommunen, eller avslutar din tjänst kan du uppdatera dina uppgifter i e-tjänsten. Då minskar vi risken för att böcker lämnas kvar på ett konto eller skola som annan skolpersonal får leta efter.

E-tjänst för dig som vill beställa boklådor

I den här tjänsten kan du beställa boklådor till din skolverksamhet inom Mariestads kommun. Har du en tanke med vad du vill att lådan ska innehålla? Ett särskilt tema som ni vill arbeta med, eller kanske bra böcker att läsa tillsammans? I e-tjänsten anger du detta, så plockar vi ihop en låda full med spännande läsning efter bästa förmåga.

Böckerna kommer att registreras på ditt lånekort för skolpersonal. Har du inget så använder du e-tjänsten Låntagaravtal för skolpersonal i Mariestads kommun. Du kan max låna två lådor med böcker. Lånetiden är sex veckor, med möjlighet till omlån.

Vi påbörjar din boklåda snarast och arbetet kan ta upp till två veckor. När den är klar får du ett meddelande om att den finns att hämta.

Du måste ha ett lånekort för förskole- eller skolpersonal för att kunna beställa.

Välkommen att boka! Har du frågor så är det bara att höra av sig.

Publicerad: 17 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Besöksadress

Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 37 Mariestad

Kontakt

Receptionen Stadsbiblioteket0501-75 58 00stadsbiblioteket@mariestad.se
Barn- och ungdomsbibliotekarieErika Horvat0501-75 58 03erika.horvat@mariestad.se