På biblioteket finns flera databaser för dig att leta i. Vi listar databaserna på den här sidan.

Alex

Ett författarlexikon med tusentals författare från världen över där du kan hitta författarporträtt, lästips och litteraturartiklar. Sökbar på Stadsbiblioteket och hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer.

Arkiv Digital

Ett omfattande arkiv med digitaliserade kyrkböcker och andra originalkällor för släktforskare. Databasen innehåller även personregister som hjälper dig att hitta i källorna. Tillgänglig på biblioteket. Boka dator i släktforskarrummet.

Fredsarkivet

Fredsarkivet samlar, digitaliserar och tillgängliggör dokumentation om svenskt deltagande i internationella fredsinsatser genom tiderna. Samlingarna består av myndighetsdokument, arkivmaterial från icke-statliga organisationer och personarkiv från de som tjänstgjort i dessa insatser. Tillgänglig på biblioteket och hemifrån.

Retriever Research

Här i deras databas Mediearkivet, finner du artiklar i fulltext från cirka. 300 tidningar, tidskrifter och fackpress, bland annat Göteborgsposten, Aftonbladet och Svenska dagbladet. Ett av Nordens största mediearkiv med tidningstexter och radioinslag. Artiklar från 1987 och framåt. Sökbar på Stadsbiblioteket.

Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko när du är på biblioteket. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Publicerad: 17 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Besöksadress

Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 37 Mariestad

Kontakt

Receptionen Stadsbiblioteket0501-75 58 00stadsbiblioteket@mariestad.se