Turism

I Mariestad njuter du av sköna dagar. Ta en promenad längs rofyllda stränder, hitta en solvägg och känn solen värma eller shoppa i stans många butiker. Titta in på något av caféerna eller restaurangerna för en stunds avkoppling. Information för dig som besökare, eller för dig som bor i Mariestad och vill uppleva området, har vi samlat på en turistwebb.

Vattnet, helt nära centrum, är det som präglar stan och invånarna. Längs den 14 mil långa kusten hittar du en alldeles egen badvik, med din båt tar du dig enkelt ut till någon av Vänerns 22 000 öar och skär. Att cykla eller vandra längs Göta kanal är ett äventyr som alla borde få uppleva. Kanalen som har sin början i Sjötorp strax norr om stan är ett populärt resmål bland både turister och lokalbefolkning.

Mariestad besöksservice

Vår turistinformation finns numera i digital form. För information, inspiration och semestertips hänvisar vi dig som besökare till vår webbplats och våra sociala medier. Du når oss också på telefon och e-post. Du kan även besöka våra InfoPoints. På vår turistwebbsida finns information om övernattningsställen, restauranger, caféer, sevärdheter, aktiviteter och evenemang. Om du inte hittar det du söker eller vill veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

InfoPoints

Runt om på olika platser i kommunen kan du få hjälp med turistinformation i form av broschyrer och kartor över närområdet. I mån av tid ges också muntlig information om besöksmål, aktiviteter och annat.

Appen "Upplev Mariestad"

Med appen "Upplev Mariestad" kan både du som besökare och invånare upptäcka fina promenader och cykelturer i vårt område. Du guidar dig själv med hjälp av innehållet i appen. I appen finns information om platser du passerar, tips på besöksmål och en och annan historia och anekdot om personer och livet i Mariestad.

Appen är gratis att ladda hem och finns både på App store och Google play. Sök på "Upplev Mariestad" så hittar du den.

Publicerad: 17 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Öppettider

Vår turistinformation är i digital form. För information, inspiration och semestertips välkomnar vi dig till vår webbplats och våra sociala medier. Du når oss också på telefon och e-post eller besök någon av våra InfoPoints som finns runt om i Mariestads kommun.

Telefontider året runt

Måndag–fredag 10.00–12.00, 13.00–16.00.

Utökade bemanningstider

26 juni–12 augusti

Kontakt

Relaterad information