Lediga tomter och boendeprojekt

Mariestad är platsen som både står stadigt i historien och är nyfiken på framtiden. Nu välkomnar vi nya, men även gamla Mariestadare, att bryta ny mark på en av jordens vackraste platser, som vi ser det.

Det sjönära läget är en naturbegåvning, dessutom är Mariestad, tillsammans med Götene och Lidköping, utnämnt som Biosfärområde, ett modellområde för hållbar utveckling. Besökare återkommer och läget stimulerar invånare året runt. Med fokus på natur, kultur och kunskap utvecklar vi boende, service och hållbara kommunikationer. Sjöstaden Mariestad ger dig ett närmare och enklare liv i en spännande och hållbar miljö. Här kan dina drömmar ta plats på många olika sätt.

De senaste åren har en rad bostadsområden vuxit upp i Mariestads kommun. Hamnens radhuskvarter, Strandgårdens hyreslägenheter och Nya Ekudden som nu rymmer hundratals familjer i villor, radhus och lägenheter är bara några exempel.

I menyn här på sidan kan du se vilka områden vi har tomter lediga i och boendeprojekt som är på gång, i kommunens eller Mariehus regi.

Boendeprojekt

Tomtkö

Är du intresserad av att köpa tomt i Mariestad? På sidan Tomtkö kan du läsa om hur du anmäler dig till tomtkön, hur den fungerar och hur du tar ett första steg mot ditt drömboende.

Publicerad: 23 november 2023 Uppdaterad: 26 mars 2024

Kontakt

Mark- och exploateringsenhetenmex@mariestad.se