E-post för dig som förtroendevald för dig som förtroendevald

Alla anställda och förtroendevalda i Mariestads kommun har en e-postadress enligt standarden förnamn.efternamn@mariestad.se.

Du ska ta för vana att kontrollera din inkorg regelbundet. E-posten är den huvudkanal som kommunen använder för att nå de förtroendevalda. Där finner du information som är viktig för ditt förtroendeuppdrag. Det kan till exempel gälla ändrade tider för ett sammanträde eller annan information som är bra för dig att ha vetskap om.

Din e-postadress finns även på din nämnds hemsida och är ett sätt för medborgarna att kunna kontakta sin politiker.

Olika sätt att nå din e-post

Här kan du läsa om olika sätt att nå din e-post.

Via en egen enhet (dator, smarttelefon eller iPad)

Du hittar inloggning till din e-post genom adressen: portal.mariestad.se. Om du sitter i en MTG-nämnd för en annan kommun så loggar du in via din hemkommun, portal.toreboda.se eller portal.gullspang.se.

Du kommer då till sidan Mobilityguard där du ska logga in med användarnamn och lösenord. Ditt användarnamn är mp (som står för Mariestad politiker), dina två första bokstäver i förnamn och efternamn och din födelsemånad och dag. Det innebär att ett användarnamn ser ut enligt följande: mpanbe1231.

Ditt lösenord skapar du i Mobilityguard, på länken Återställ lösenord. För att kunna göra det behöver du ett BankID på till exempel din telefon, följ instruktionerna som dyker upp på skärmen. Om du inte har något BankID så kontaktar du IT-supporten så hjälper de till att återställa ditt lösenord. Du gör på samma sätt om ditt lösenord gått ut eller om du glömt det. Se särskild sida om lösenord.

När du kommit in i Mobilityguard finns e-posten uppe till vänster (Webmail) Du kan nu behöva logga in med dina uppgifter en gång till.

Via din politiker-iPad

Du hittar din e-post via e-postappen (ser ut som ett blått kuvert) eller via Outlook appen. Var uppmärksam på att om du har bytt lösenord så måste du logga in i appen ditt nya lösenord. Då finns det en grå list längst ner i Outlook som det står Logga in på. Klicka på listen och skriv in ditt nya lösenord.

Om du behöver hjälp

Om du behöver hjälp med din e-post så kan du kontakta IT-supporten.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 16 maj 2024

Kontakt

Enheten för demokratistödinfo@mariestad.se