Parkera i Mariestad

Mariestad har gott om avgiftsfria parkeringsplatser i direkt anslutning till centrum. Inne i centrum finns avgiftsbelagda parkeringar.

Parkeringsavgift

Parkeringsavgiften är 10 kronor per timme måndag–fredag 08.00–18.00. De första 30 minuterna är avgiftsfria, men registrering i parkeringsautomaten krävs. I våra automater kan du betala med kort, Samsung pay eller Apple pay. Du kan även betala via Parksters app, sms eller ringa talsvar.

Tidsbegränsning 24 timmar

På gator, vägar och allmän plats där kommunen är huvudman får du parkera vardagar högst 24 timmar i följd. Gäller inte vardag före sön- och helgdag. Avvikelser anges på tilläggstavla eller parkeringsautomat.

Långtidsparkering

I Mariestads yttre hamnområde finns möjlighet att parkera bilen upp till 10 dygn utan avgift. Du hittar platserna i Parkeringskartan.

Ställplatser husbil

I Mariestads hamnområde finns en ställplats för husbilar. Där kan du parkera din husbil i högst tre dygn. Mellan den 1 juni och den 15 september finns ytterligare platser längst ut på piren. Avgift 190 kronor per dygn och 220 kronor per dygn med tillgång till el.

På den norra parkeringen i yttre hamnen betalas avgiften i parkeringsautomaten eller via Parkster och du får tillgång till dusch och toalett i anslutning till parkeringen med en kod på biljetten eller via sms/e-post från Parkster.

På Hamnmagasinets parkering, söder om Kajgatan, betalas avgiften till Hamnmagasinet. Avgiften ger dig tillgång till gästhamnens servicebyggnad.

Mer information om ställplatserna finns på turistwebben

Det finns många fina ställplatser i kommunen, läs om dem och om att husbilsturista i vår kommun, på Västsveriges webbplats.

MC-parkering

Parkeringsplats för mc finns på hamnplanen, Nya Torget och Östra Järnvägsgatan.

Parkering med boendekort

Bor du i stadskärnan och inte har tillgång till parkering kan du söka om parkering för boende i centrum. Avgift 5 000 kronor per år inklusive moms.

Laddplats

Mariestads kommun har två parkeringar med laddplatser:

  • Gamla Torget, två platser, fyra timmar, parkeringsavgift enligt gällande taxa.
  • Östra Järnvägsgatan, två platser, fyra timmar, avgiftsfritt.

På en laddplats får endast fordon som kan laddas externt med elektrisk energi för fordonets framdrivning stannas eller parkeras.

På Laddplats webbplats hittar du laddplatser i kommunen där annan aktör ansvarar.

Publicerad: 02 april 2024 Uppdaterad: 02 april 2024

Kontakt