Pluspolarekortet

Pluspolarekortet ger dig med funktionsvariation och som bor i Mariestads kommun möjlighet att ta med dig en vän utan extra kostnad som extra stöd, hjälp eller bara som sällskap när du vill ta del av fritids- eller kulturutbudet i Mariestad.

Om du är i behov av en Pluspolare ansöker du om ett kostnadsfritt Pluspolarekort hos kommunen. Du besöker sedan våra verksamheter där du betalar för entrén eller aktiviteten och din Pluspolare följer med utan att betala. Det kan gälla vid idrottsevenemang, badhuset, konserter, teater med mera. I listan nedan kan du se vilka som är Pluspolarearrangörer i Mariestads kommun där du kan utnyttja ditt kort. Giltighetstiden för Pluspolarekortet är fem år, därefter måste ny ansökan göras.

Ansök om Pluspolarekort

Ansökan om Pluspolarekortet sker via Mariestads kommuns självserviceportal.

När din anmälan är registrerad får du ett meddelande att du kan hämta ut ditt kort på medborgarkontoret i stadshuset. Du måste kunna visa legitimation. Om någon hämtar ut kortet åt dig måste budet visa både sin egen och din legitimation.

Arrangör Pluspolare

Här kan företag, föreningar och organisationer anmäla sig som Pluspolarearrangör. Som Pluspolarearrangör får ni en affisch att sätta upp synligt vid entrén. Affischen visar att innehavare av ett Pluspolarekort är berättigade att ta med sig en stödperson eller vän utan extra kostnad i er verksamhet. Personen med Pluspolarekortet betalar sin entréavgift. Ert företag, förening eller organisation kommer också att listas som Pluspolarearrangör på denna webbsida. Mariestads kommun önskar utveckla denna möjlighet till så många evenemang och aktiviteter som möjligt och hoppas därför att ni vill vara med som arrangör.

Vi hoppas att ert företag, förening eller organisation vill stödja Pluspolare och därmed underlätta för personer med funktionsvariationer att vara mer delaktiga i kommunens fritids- och kulturutbud.

Anmäl dig som arrangör

Anmäl er via Mariestads kommuns självserviceportal.

Pluspolarearrangörer

  • Badhuset.
  • BOIS FF: Damfotbollsmatcher i division två och division fyra.
  • Friskis & Svettis.
  • IBK Lockerud: A-lagsmatcher.
  • IFK Mariestad: Fotbollsmatcher.
  • Fritidsgården Blåbäret:Vid tillfälliga arrangemang.
  • Korpen Gym och Friskvård.
  • Ungdomskulturhuset Elvärket, vid tillfälliga arrangemang.
  • Vadsbo museum, vid tillfälliga arrangemang.
Publicerad: 21 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Kontakt

FritidskontoretAnette Persson0501-75 50 28