I samarbete med Vänergymnasiet Olins i Mariestad erbjuder vi utbildning inom bageri och konditori. Här får du lära dig att hantera maskiner, råvåror och olika trender inom bageri och konditori. Du får teoretisk kunskap i skolmiljö varvat med praktisk kunskap på ett företag eller i en verksamhet.

Ansökan och kursstart

Ansökan är öppen 15 april till 15 maj 2024 för utbildningsstart i augusti/september. Du ansöker på vår självserviceportal. Vid frågor kan du ta en kontakt med biträdande rektor.

Studieform

Utbildningen genomförs i utbildningsformen Lärlingsutbildning för vuxna vilket innebär att minst 70% av din utbildningstid genomförs på en arbetsplats. Ambitionen är att din lärlingsplats ska vara så nära din hemort som möjligt. Har du redan betyg i kurser som ingår i utbildningen, behöver du inte läsa de kurserna. Utbildningens längd är cirka 40 veckor och går på helfart. Du står själv för kostnader för kurslitteratur samt skyddskläder.

HYGHYG0, Hygien 100 poäng.
BAGCHO0, Choklad och konfektyr 100 poäng.
BAGKON01, Konditori 1 100 poäng.
BAGKON02, Konditori 2 200 poäng.
BAGKON03, Konditori 3 100 poäng.
BAGKON04, Konditori 4 100poäng.
BAGBAG01, Bageri 1 100poäng.
BAGBAG02, Bageri 2 200 poäng.
BAGBAG03, Bageri 3 100 poäng.
BAGBAG04, Bageri 4 100 poäng.
BAGBAG00s, Bagerispecialisering 100 poäng
eller
BAGKON00s, Konditorispecialisering 100 poäng.

Förkunskapskrav

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge. För att klara av utbildningen behöver du ha kunskaper motsvarande grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.

Studiefinansiering, CSN

Du har rätt att söka studiefinansiering via CSN. Du ansöker själv om studiemedel på CSN:s webbplats.

Publicerad: 11 mars 2024 Uppdaterad: 06 maj 2024

Kontakt

Expeditionen Vuxenutbildningen0501-75 56 00komvux@mariestad.se
Biträdande rektorDaniel Svensson0501-75 56 21daniel.svensson@mariestad.se