Synpunkter och förslag

Fyll i formuläret på sidan om du vill lämna en synpunkt, förslag, ett klagomål eller beröm som rör kommunens verksamhet. Ditt ärende skickas vidare till den person inom kommunen som ansvarar för det område ärendet berör.

Du får en bekräftelse på att ditt ärende registrerats. Observera att du måste ange e-postadress eller mobilnummer för att få en bekräftelse. Du kommer sedan få besked när ditt ärende har tagits om hand.

Ditt inskickade ärende blir allmän handling

När ditt ärende kommer till kommunen blir det, tillsammans med dina kontaktuppgifter, allmän handling. Det kan alltså bli offentligt om någon begär det. Du kan också välja att vara anonym men då kan vi inte nå dig med återkoppling.

App för synpunkter,förslag och felanmälan

Du vet väl om att du även kan ladda ner vår app Synpunkter och felanmälan till din mobil? Därifrån kan du enkelt skicka in ärenden.

Riskträd på kommunal mark

Mariestads kommun är restriktiva när det gäller fällning av träd. Träd som bedöms värdefulla som parkträd, viktiga för naturupplevelsen eller för den biologiska mångfalden tas generellt inte ner. Endast så kallade riskträd tas ned, läs mer om detta på sidan Trädfällning.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 22 mars 2024

Kontakt