Biblioteket för barn och unga

Välkommen till en värld av böcker på flera språk, DVD:er, tidningar, datorer och mycket mer! På biblioteket finns tusentals böcker och e-böcker med hundratals nya titlar varje år. Spännande, roliga, läskiga och sorgliga böcker. Böcker fulla av kärlek, skratt och drömmar.

Aktiviteter

Bibliotekets Barnprogram innehåller aktiviteter för barn och unga, både under lov och till vardags, som till exempel barnteater, utställningar och tipspromenader. För att hitta evenemang som enbart arrangeras av biblioteket skriver du exempelvis "stadsbibliotek" i evenemangskalenderns sökruta.

Lånekort

Alla barn i förskoleklass bjuds in till ett biblioteksbesök. Då får barnen ett eget lånekort.

E-tjänster för förskole- och skolpersonal

På sidan e-tjänster för förskole-och skolpersonal hittar du alla e-tjänster du behöver som personal inom skolan.

Gåvobok till nyfödda

Alla barn i Västra Götalandsregionen får en bokpresent kring fyra månaders ålder för att inspirera föräldrar att läsa, berätta och sjunga för sina barn. Därigenom får föräldrarna hjälp att stimulera sina barns språkutveckling. Du får ett presentkort på Barnavårdscentralen (BVC) under ditt barns första år. Sedan är du välkommen till biblioteket för att hämta någon av böckerna Hela fina jag av Hanna Albrektson och Titta Lilla av Matilda Ruta. Mer information om gåvoboken och barnens väg till språket hittar du på Förvaltningen för kulturutvecklings webbplats.

Språktåget

Språktåget är ett samarbete mellan biblioteken, logopedin och barnhälsovården i Västra Götalandsregionen. Här hittar du böcker särskilt uppmärkta med språkljud att träna på med barnen. Vi har exempelvis bra böcker för s-ljudet, tje-ljudet, men också ordlösa böcker, rim och ramsor, korta satser och mycket mer!

Publicerad: 17 november 2023 Uppdaterad: 07 maj 2024

Besöksadress

Mariestads Stadsbibliotek
Drottninggatan 12
542 37 Mariestad

Kontakt

Receptionen Stadsbiblioteket0501-75 58 00stadsbiblioteket@mariestad.se
Barn- och ungdomsbibliotekarieErika Horvat0501-75 58 03erika.horvat@mariestad.se

Relaterad information