Sång och körer

Kulturskolan har flera körer och du kan även ta enskilda sånglektioner. Vi har något för både liten som stor. Vi hoppas att något nedan skall tilltala just dig. Kom och sjung och lär tillsammans med andra och oss.

Anmälan

Anmälan till höstens kurser görs via StudyAlongs webbplats. Anmälan till höstens kurser öppnar den 4 juni 2024.

Körer

När vi träffas övar vi på att sjunga tillsammans. Genom att träna på att lyssna på varandra och använda rösten på rätt sätt kan vi få det att låta riktigt fint. Många av sångerna innehåller rörelser och lite teater. Därför använder vi också dramaövningar för att till exempel utveckla förmågan att lyssna och samspela. Vi har som mål att framträda minst en gång per termin. Vi har tre körer: Stjärnkören för lågstadiet, Mellanstadiekören och Högstadiekören.

Sång

För dig som vill utveckla och vårda din röst. Du får arbeta med sånger som passar dig och din röst. Din sånglärare hjälper till att välja sånger. Du kommer också att jobba med uttryck som spelar stor roll om du sjunger inför publik.

Kulturskolans sånggrupp

Kulturskolans sånggrupp erbjuds de som gått några terminer på solosång. Här övar vi till exempel samsång och stämsång. Sånggruppen medverkar bland annat på den årliga adventskonserten.

Lektionstider

Lektionstiderna är individuella utifrån ditt och personalens schema. När du får plats på Kulturskolan och Instrument kommer du och personalen överens om en lektionstid som passar er.

Publicerad: 21 november 2023 Uppdaterad: 16 maj 2024

Kontakt

Verksamhetsansvarig KulturskolanJens Karlsson0501-75 52 30jens.karlsson@mariestad.se