Vård- och omsorgsutbildning

Tre kvinnor med rekvisita kopplat till vård- och omsorgsutbildning

Vi erbjuder dig som vill jobba inom vård och omsorg en gymnasial utbildning. Du får de grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta inom bland annat hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri samt funktionsstödsområdet (LSS).

Förkunskaper

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundskolenivå eller motsvarande kunskaper. Rekommenderade förkunskaper är godkänt betyg i samhällskunskap grund eller motsvarande kunskaper, men det är inget krav.

Utbildningens längd

Du läser vanligtvis under tre terminer. Det kan ta kortare eller längre tid beroende på dina förkunskaper och erfarenheter. Det finns möjlighet att validera arbetsplatsförlagt lärande, det vill säga räkna in, kunskaper som du redan har från arbetslivet. Har du redan betyg i kurser som ingår i utbildningen, behöver du inte läsa de kurserna.

Studera skolförlagt

Den skolförlagda utbildningen innehåller normalt lektioner, externa föreläsare, praktiskt lärande och studiebesök. Det finns möjlighet att ha en individuell studiegång. Din tidigare erfarenhet, studier, språkförmåga och anställning avgör din studiegång. Skolan använder sig av en webbaserad lärplattform där du som elev loggar in och tar del av information, lämnar in uppgifter och kommunicerar med lärare.

Du får 12 veckor arbetsplatsförlagt lärande. Då får du möjlighet att utveckla dina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter. APL sker både under vardagar och helgdagar, dag- och kvällspass.

Ansökan och kursstart

Ansökan är öppen 15 april till 15 maj för utbildningsstart i Augusti. Ansökan är öppen 15 oktober till 15 november för utbildningsstart i Januari. Du ansöker på vår självserviceportal, länk under relaterad information här på sidan. Vid frågor kan du ta en kontakt med studie- och yrkesvägledare via mail eller telefon.

Utbildningen startar två gånger per år (januari och augusti).

Bild på Vård- och omsorgscolleges logotyp.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Daniel Svensson
Biträdande rektor
Telefon: 0501-75 56 21
E-post: Daniel Svensson

Anna-Karin Beiron
Arbetslagsledare
E-post: Anna-Karin Beiron

Dokument

Kurslitteratur Pdf, 144 kB, öppnas i nytt fönster.

Länkar

Kurser som ingår i utbildningen

Schema Länk till annan webbplats.

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter

Vård- och omsorgsutbildning, ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.