Lärplattform Unikum

Unikum är förskolans- och grundskolans digitala lärplattform för att dokumentera barnets utveckling och lärande och kommunicera med vårdnadshavare.

Förskolan och grundskolan ska kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp och analysera varje barns utveckling och lärande samt utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas.

Detta sker digitalt genom Unikum som är ett webbaserat verktyg. Det innebär för dig som vårdnadshavare att du kan följa ditt barns utveckling och lärande.

Logga in

Du använder ditt Mobila BankID för att logga in i Unikum.

Unikum via mobil och surfplatta

Genom appen "Unikum familj" kan du enkelt logga in via din mobil eller surfplatta. Appen finns både i AppStore och i Google Play.

Unikum via dator

Logga in på Unikums webbplats via länken Unikum via datorn och välj ”Andra sätt att logga in” och sedan Mariestads kommun.

Om du får problem med inloggning

Om du inte kan logga in kan du kan testa ditt Mobila BankID på Skatteverkets webbplats. Om det inte fungerar får du kontakta din bank.

Om du ändå inte kan logga in, prova att ominstallera Unikum appen och starta om din mobiltelefon. Fungerar det fortfarande inte ta kontakt med personalen på din förskola. Du kan även besöka Unikums supportsida.

Frånvaro

Frånvaro registreras inte i Unikum. Frånvaroregistrering och tidsregistrering för barnet görs i Edlevo app.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Kontakt

SystemadministratörJenny Ryberg0501-75 52 12forskola@mariestad.se