Servicetjänster för äldre

Det finns servicetjänster i Mariestads kommun som riktar sig till dig som äldre. Genom våra serivcetjänster får du hjälp med bland annat enklare sysslor i hemmet och uppsökande verksamhet.

Hemfixaren

Du som fyllt 69 år eller äldre kan få hjälp av att utföra enklare sysslor i ditt hem.

Hemfixaren kan hjälpa dig med sysslor som underlättar vardagen och minskar risken för fallolyckor. Det kan vara sysslor inomhus som byta gardiner och glödlampor, hänga tavlor och bära saker.

Tänk på att hemfixaren utför inte sysslor som innebär hantverkaransvar.

Servicen begränsas till uppgifter inomhus och uppgifter vid ingång samt brevlåda. Riktpunkten för tidsåtgång per insats är maximalt 60 minuter.

Hemfixaren kommer hem till dig utan kostnad oavsett vart du bor i kommunen. Om det behövs något material för det som hemfixaren ska hjälpa dig med betalar du detta själv.

Om du önskar din hjälp av hemfixaren kontaktar du Edin Hadzic direkt och bokar.

Uppsökande verksamhet för dig som fyller 80 år

Uppsökande verksamhet innebär att du som fyller 80 år under året och som inte har hjälp från kommunen sedan tidigare får ett erbjudande om besök av kommunens uppsökande verksamhet. Vid besöket får du tips och råd på saker som kan förenkla och trygga din vardag som senior. Vi informerar även om hur man kan förebygga fallolyckor och därmed minska skador i hemmet, betydelsen av att upprätthålla kontakt med tandvården och annat som förebygger framtida ohälsa.

Vi ger också information om kommunens vård och omsorg. Besöket är kostnadsfritt.

Publicerad: 21 november 2023 Uppdaterad: 06 maj 2024

Kontakt

Uppsökande verksamhetAnnelie Blomberg0501-75 65 90annelie.blomberg@mariestad.se
BiståndsbedömareAnnika Palmér0501-75 65 57annika.palmer@mariestad.se