Förmåner för medarbetare

Som medarbetare i kommunen har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Det innebär att du som jobbar hos oss ska känna dig uppskattad och må bra, både på jobbet och på fritiden. Som anställd hos oss har du dessutom en arbetsgivare som har bra kollektivavtal.

Utöver din lön har du som medarbetare i Mariestads kommun tillgång till flera förmåner och erbjudanden. På den här sidan listar vi några av våra förmåner.

Mariestads kommun har ett attraktivt förmånsavtal om samtalsstöd med Falck Healthcares tjänst Personalstöd. Tjänsten Personalstöd är kostnadsfri och ger dig som anställd möjlighet att kontakta Falck Healthcares samtalsstöd för vägledning och stöd.

Tjänsten Personalstöd gäller oavsett om ditt ärende eller behov av stöd handlar om ditt arbetsliv eller privatliv.

Cykelförmånen är en skattefri förmån där du som nyttjar förmånen leasar en cykel via företaget EpassiBIKE.

Leasingavgiften för cykelförmånen dras direkt från din lön, så du slipper betala hela cykelns värde på en gång. Med skattebefrielsen och besparingar i sociala avgifter sparar du som anställd pengar på att leasa cykeln jämfört med att köpa cykeln till ursprungspris.

Din arbetsgivare erbjuder alla sina tillsvidareanställda som uppfyller villkoren att hyra en miljöbil, exempelvisladdhybrider, elhybrider, elbilar, gasbilar och vätgasbilar.

Du betalar varje månad genom ett bruttolöneavdrag och ett förmånsvärde på bilen och dess extrautrustning.

Arbetsgivaren har avtal med Miljöbilscentralen som hanterar alla steg i processen.

Du har möjlighet att bruttolöneväxla till pensionsavsättning.

Du som är tillsvidareanställd kan ha möjlighet att växla semesterdagstillägget mot ledighet. Detta gäller om du tillhör någon av de fackliga organisationer som kommunen har slutit avtal med.

Efter 25 års anställning uppvaktar kommunen dig som medarbetare med en minnesgåva.

Minnesgåvan avser gåva av minneskaraktär som upplevs som meningsfull av dig. Du får en rekvisition och får själv välja ut en minnesgåva på ett värde av maximalt 5000 kr. Dock inte presentkort eller kontanter.

Uppvaktning av ”25-åringar” sker i samband med årsavslutning i december tillsammans med dig som medarbetare, din närmaste chef, förvaltningschef och nämndens ordförande med flera.

Om du är föräldraledig under din anställning betalar vi föräldralön till dig.

Du är försäkrad inte bara på jobbet utan också på resan till och från ditt arbete. Du är försäkrad både vid sjukdom och vid olycksfall.

Du får semester redan under första året som anställd.

Du får fler semesterdagar när du fyller 40, dina 25 dagar utökas då till 31. När du fyller 50 år får du ytterligare en dag, totalt 32 dagar.

Du får ob-ersättning om din ordinarie arbetstid är förlagd till kvällar, nätter och helger.

Arbetar du mer än 20 procent nattetid får du även förkortad veckoarbetstid för att få vila och återhämtning.

Gratis bad på badhuset och Ekuddenbadet för alla medarbetare.

Alla medarbetare får extra pension i form av tjänstepension, oavsett lön.

Du har möjlighet att delta i motionslopp och aktiviteter via Personalklubben, som drivs av dina kollegor.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 07 maj 2024

Kontakt