Praktikant eller student

I kommunal verksamhet finns oändliga möjligheter för dig som snart ska ut i arbetslivet. I Mariestads kommun arbetar 170 olika yrkesgrupper inom 120 olika verksamheter. Som anställd i kommunen arbetar du för invånarna, och gör skillnad, på riktigt.

För dig som studerande kan vi erbjuda många olika alternativ, du kan till exempel göra din praktik, lärande i arbete LIA eller din verksamhetsförlagda utbildning VFU i någon av våra verksamheter eller arbeta extra när det passar dig. Vi tar också gärna emot studenter som skriver examensjobb i våra verksamheter.

Jobba extra – när det passar dig

Om du är intresserad av att arbeta extra parallellt med dina studier finns det olika alternativ. Inom äldreomsorgen, funktionsstöd, socialpsykiatrin, HVB, förskola, fritidshem, grundskola kan vi erbjuda en timanställning där du arbetar när det passar dig. Vi har ett smidigt bokningssystem där du kan göra dig tillgänglig för arbete.

Stor chans att få anställning efter studierna

Ganska snart är dina studier klara och du är redo för arbetslivet. Om du har arbetat extra hos oss under studietiden är chansen till att bli anställd stor. På sidan Jobba hos oss kan du kika på vilka lediga tjänster vi har just nu.

Sommarjobb

Självklart kan du även arbeta heltid i våra verksamheter under ditt sommarlov. Vi har tjänster inom ett flertal olika verksamheter även sommartid, främst inom äldre- och omsorgsförvaltningen samt socialförvaltningen.

Har du frågor om extrajobb eller praktik kan du maila dina funderingar till rekryteringsenheten.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 22 maj 2024

Kontakt