Företag och tillväxt

Huvudnyheter

Text i bild: Näringslivsgalan Mariestad, torsdag 12 maj 2022.

Enkätsvar ger fortsatt bra betyg för företagsklimatet 

Mariestads kommun fortsätter klättra uppåt i omdömet om företagsklimatet. Det visar enkätsvaren för årets mätning som släpptes i början på juni.

Översiktsbild över delar av innerstad där vatten rinner igenom staden som också är fylld av lummiga gröna träd.

Volvokoncernen satsar på batterifabrik i Mariestad

Volvokoncernen förlägger sin nya batterifabrik i Mariestad. Etableringen innebär på sikt ett stort antal nya arbetstillfällen. Mariestad står inför en spännande framtid som viktig möjliggörare i den industriella förnyelsen mot ett klimatneutralt samhälle.

Hitta snabbt

Andra nyheter

  • Förutsättningar för småföretagare ännu bättre

    Förutsättningarna för små företag i Mariestad har förbättrats sedan förra året. Det visar en stor kartläggning gjord av Småföretagarnas riksförbund. Jämfört med 2021 har Mariestad klättrat med 21 placeringar och ligger nu bättre till än de flesta ...
  • Välkommen på lunchträff!

    Välkommen på lunchträff för näringslivet i Mariestad! Ta tillfället i akt att träffa andra Mariestadsföretagare, politiker och tjänstepersoner från kommunen.
  • Ny företagsetablering för ett växande Mariestad

    Mariestads kommun har beslutat att sälja 180 000 kvadratmeter mark på området Sund intill E20 till logistikföretaget XR SandbäckenAB. Etableringen genererar nya arbetstillfällen lokalt och stärker företagets position i Mariestad, som har ett stark...