Aktuellt näringsliv

Här kan du ta del av vad som är aktuellt just nu för dig som företagare. Genom att fylla i formuläret längre ner på sidan kan du prenumerera på nyheterna från oss.

Artiklar och nyhetsbrev

 • Förutsättningar för småföretagare ännu bättre

  Förutsättningarna för små företag i Mariestad har förbättrats sedan förra året. Det visar en stor kartläggning gjord av Småföretagarnas riksförbund. Jämfört med 2021 har Mariestad klättrat med 21 placeringar och ligger nu bättre till än de flesta ...
 • Välkommen på lunchträff!

  Välkommen på lunchträff för näringslivet i Mariestad! Ta tillfället i akt att träffa andra Mariestadsföretagare, politiker och tjänstepersoner från kommunen.
 • Nyhetsbrev näringsliv juli 2022

  Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet ges ut regelbundet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet.
 • Ny företagsetablering för ett växande Mariestad

  Mariestads kommun har beslutat att sälja 180 000 kvadratmeter mark på området Sund intill E20 till logistikföretaget XR SandbäckenAB. Etableringen genererar nya arbetstillfällen lokalt och stärker företagets position i Mariestad, som har ett stark...
 • Företagsbesök våren 2022

  Under våren har kommunens tjänstepersoner och politiker haft glädjen att göra flera intressanta företagsbesök hos Mariestads näringsliv. Representanter från kommunledningen, Tillväxtavdelningen samt opposition och majoritet deltog vid besöken.
 • Nyhetsbrev näringsliv juni 2022

  Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet ges ut regelbundet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet.
 • Grönska – gör vertikal odling tillgänglig för alla

  Mariestads kommun är stolta över det hållbarhetsarbete som pågår hos många av våra lokala företag. Vi vill lyfta fram några av dessa initiativ och förhoppningsvis inspirera andra att följa efter i samma anda. I tidigare reportage har vi kunnat läs...
 • Enkätsvar ger fortsatt bra betyg för företagsklimatet

  Mariestads kommun fortsätter klättra uppåt i omdömet om företagsklimatet. Det visar enkätsvaren för årets mätning som släpptes i början på juni.

Prenumerera på nyheter för näringslivet nyhetsbrev

* Obligatorisk uppgift
E-postformat