Språkvän

Bild på glad familj. En man häller upp kaffe ur en pressokanna.

Vill du träffa nya människor och öppna upp för möjligheten att få nya vänner? Nu kan du också bli språkvän online. Vi hjälper dig att få nya kompisar på distans.

Är du en nyfiken människa som vill berika ditt liv med nya vänskaper? Då kan du bli språkvän! Vi skapar fysiska och digitala kontakter på fritiden mellan personer utifrån gemensamma intressen. Det blir kulturutbyte!

Situationen som vi nu har med Coronaviruset gör att vi kan känna oss ganska ensamma. Många av oss kan inte delta i våra vanliga aktiviteter. Vi arbetar eller studerar på distans eller måste stanna hemma och undvika sociala kontakter. Du kan bryta isoleringen genom att umgås med nya vänner hemifrån via våra digitala matchningar. Är det något för dig? Vi hjälper dig!

Alla språkvänsmatchningar är frivilliga och sker utan ersättning. För att delta i projektet måste du vara minst arton år. I övrigt är alla välkomna.

Så gör du för att bli språkvän

Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret via e-tjänsten du hittar under Relaterad information på denna sida. Vi kommer att kontakta dig för att boka en tid för en kort intervju. Du får då berätta lite om dig och dina intressen.

Gruppaktiviteter - vi är alla språkvänner!

I de gemensamma aktiviteterna umgås alla språkvänner tillsammans och passar på att njuta av kommunens vackra läge vid Vänerns strand. Vi vill genom aktiviteterna skapa mötesplatser där kommunens invånare kan träffas och känna sig delaktiga i det lokala samhället. Det finns även aktiviteter som samordnas med andra aktörer. Med den rådande situationen kan vi inte genomföra en del men vi försöker hitta andra lösningar såsom utomhusaktiviteter, med avstånd, och digitala träffar. Du hittar information om alla aktiviteterna via länkar under Relaterad information här på sidan.

Vill du vara med? Följ oss via Facebook eller lämna oss dina kontaktuppgifter så håller vi dig uppdaterad om vad som är på gång. Har du förslag på aktiviteter vi kan genomföra? Skicka gärna ett mail till oss. Nya idéer är alltid välkomna!

Aktuellt

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information