Hållbarhet och miljö

Huvudnyheter

Avfall Östra Skaraborg logotype

Avfall och återvinning Skaraborg sköter sop- och avfallshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bångahagens återvinningscentral och sophämtning sköts av kommunalförbundet Avfall och återvinning Skaraborg. På deras webbplats hittar du information om sophämtning, priser, öppettider Bångahagen med mera.

Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle logotype

Mariestad - en del av ett biosfärområde

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle är ett av Sveriges få biosfärområden, utsett av Unesco. Biosfärområden utses som modellområden för hållbar utveckling.

Hitta snabbt

Andra nyheter

  • Tips om hur du kan minska energiförbrukningen i din bostad

    Det finns risk för mycket höga elpriser i vinter. MTG-kommunernas energi- och klimatrådgivare Peter van der Tol tipsar om hur du kan minska energiförbrukningen och dina elkostnader för bostaden.
  • Det är lätt att spola rätt

    Lördag den 19 november är det FN:s internationella världstoalettdag. I samband med det vill VA-avdelningen passa på att påminna om att toaletten inte är en papperskorg. Sluta fulspola och släng skräpet i papperskorgen istället. Att spola rätt är f...
  • Var ”vattensmart” – tips på hur du kan spara på vatten

    På grund av den torra våren är grundvattennivån och flöden i vattendrag lägre än normalt i hela Västra Götaland. Vi har samlat nyttiga tips på hur du kan bidra genom att agera ”vattensmart”.