Simskolor och kurser

Badhuset driver simskola för barn och vuxna, märkestagning, babysim, crawlkurser samt vattengymnastik. För anmälan ring badhuset.

Babysim

Babysim är en härlig aktivitet, som förälder får du trygghet att hantera ditt barn i vattnet och de flesta brukar uppskatta babysimmet som en stunds värdefull kvalitétstid tillsammans. Det är ett lekfullt och mysigt sätt att lära känna vattnet. Under babysimmet är en vuxen välkommen att delta i vattnet med barnet (behöver inte vara samma vuxen varje gång).

Barnet kan börja vid 3 månaders ålder om barnet ökat normalt i vikt och naveln är helt läkt. Är barnet för tidigt född räknar man från beräknat födelsedatum. I våra pooler ska alla blöjbarn alltid ha babysimsbadbyxa eller engångsbadblöja.

Ny kurs hösttermin 2023. Mer information när exakt datum är satt.

Tider:

11.30-12.00
12.00-12.30 (fortsättningsgrupp)
14.00-14.30 (fortsättningsgrupp)
14.30-15.00

Anmälan är bindande och man bokar sig på en hel kurs (8 gånger). Kostnaden är 840 kronor per barn och kurs. Anmälan görs till badhuset på plats, per telefon eller via e-post till Anna Wilson Nordberg. Nummer och e-postadress finns under relaterad information.

Simskola barn

Lördagar 08.30-10.00, tre olika grupper med 30 minuter per grupp.
Undervisningsbassängen.
För barn från 6 år (det året man fyller 6 år)
Kostnad 750 kronor för tio gånger.

Ny kurs hösttermin 2023. Mer information när exakt datum är satt.

Sommarsimskola på ekuddens tempererade bassänger

Nu har det blivit dags att tänka på sommarsimskola för barn födda 2010-2017, nytt för i år är att anmälan och betalning kommer ske digitalt. Ni anmäler era barn till önskad tid och får sedan ett bekräftelsemail med en länk för betalning, det är viktigt att komma ihåg att gå in i denna länk och betala för att få sin plats. Obetalda platser kommer avbokas automatiskt om betalning ej inkommit till oss inom 5 dagar.

Skulle ni stöta på något problem vid anmälan eller betalning så hänvisas ni att kontakta Anna Wilsson Nordberg. Nummer och e-postadress finns under relaterad information.

Simskolan pågår måndag-torsdag vecka 25 och måndag-fredag vecka 26, alltså 9 tillfällen i intensivkursform. Kostnaden är 675 kronor per barn.

Nytt för i år är också att vi inte bedriver någon märkestagning i den formen som skett tidigare, satsningen kommer att ligga på att utveckla vattenvana och simförmåga hos de barn som inte nått lika långt i sin simutveckling, det ger oss möjlighet att ge mer hjälp till de som behöver det och samtidigt låta de som nått förmågan att simma med sammansatta ben och armtag komma ut och simma i den större bassängen tidigare än vad som skett tidigare.

Anmälan sker via denna länk: Sommarsimskola, bokning - Mariestads kommun Länk till annan webbplats.

Anmälan kan endast göras av vårdnadshavare och ni loggar in med hjälp av bank-id.

Deltagare i simskolan ansvarar själva för skjuts till och från Ekudden.

Gruppindelningen kan komma att ändras beroende på antalet anmälningar till respektive undervisningsgrupp. Eventuella ändringar meddelas i god tid innan kursstart. Vid avbruten simskolekurs återbetalas inte avgiften.

Simskola vuxna

Onsdagar 18.30-19.15
Undervisningsbassängen.
Kostnad 900 kronor för åtta gånger.

Vattengymnastik

Torsdagar 17.30-18.15 och 18.30-19.15.
Kostnad 900 kronor per termin.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt badhuset inklusive gym

Telefon: 0501-75 62 00

Anna Wilsson Norberg
Badföreståndare
Telefon: 0501-75 62 01
E-post: Anna Wilsson Nordberg

Besöksadress

Göteborgsvägen 4
543 37 Mariestad

Självservice - länkar till våra e-tjänster

Sommarsimskola Länk till annan webbplats.