Vägarbete på Stockholmsvägen

Måndagen den 4 mars inleds sista etappen på Stockholmsvägen. Det handlar om vägavsnittet strax efter Klippgatan och upp till vattentornet, en sträcka på 300 meter.

– Vi håller till längs med kanten, så trafiken kommer inte att påverkas något märkbart. Dubbelriktad trafik kan passera som vanligt. Dock sänker vi hastigheten till rekommenderat 30 kilometer i timmen samt att det placeras ut fartgupp och en barriär utmed arbetsområdet, berättar Sara Klint som är projektledare vid kommun.

100 år gammal VA-ledning

Som vid tidigare års arbete ska den 100 år gamla VA-ledningen bytas ut. När VA-arbetet är klart kommer gatugestaltningen och tvärgrävningar göras, vilket innebär att omfattande avstängningar behöver göras.

– När det blir aktuellt återkommer vi med information, säger Sara Klint.

Den tunga trafiken hänvisas via Sandbäcksvägen och Mariagatan precis som förra året.

Publicerad: 15 mars 2024 Uppdaterad: 25 april 2024

Kontakt

GatuingenjörSara Klint0501-75 51 43tk@mariestad.se