Ekudden utebassänger

Flicka i bassäng med gröna simpuffar på armarna.

På Ekuddens utebad finns tre olika bassänger som alla håller 25 grader. Ekuddens utebassänger har öppet under skolornas sommarlov. Utebadet är nu stängt för säsongen och öppnar igen i juni 2022.

Här finns en 50-metersbassäng med plats för både den som vill simma längder och den som hellre plaskar och leker. Undervisningsbassängen är 70 cm djup och lockar till lek och simövningar. För de allra minsta finns en plaskbassäng som är 30 centimeter djup. Plaskbassängen har möjlighet till solskydd.

Omklädning, dusch, wc, och bastu finns i nyrenoverade lokaler. Kiosk som erbjuder godis, dricka, korv och glass håller öppet under badets öppettider.

Information under coronapandemin

Det är viktigt att alla gäster tar hänsyn till rådande läge kring coronaviruset, att alla tar sitt ansvar och att vi hjälper varandra att vara noggranna. Personal på plats påminner och hjälper våra gäster att hålla avstånd. På land och i vattnet, i omklädningsrum och vid köer. Det sitter skyltar med uppmaning om att hålla avstånd, tvätta händerna och att duscha före bad på området för att påminna extra.

Vi ber också att alla som känner minsta sjukdomssymptom som feber, hosta, andningssvårigheter eller förkylningsbesvär så som halsont och snuva väntar med att besöka oss. Stanna sedan hemma två dagar efter tillfrisknande.

Vi informerar våra gäster om hur viktigt det är att duscha före bad samt vikten av god handhygien. För att undvika trängsel i omklädningsrummen så finns duschar som är utomhus (som innan bara hade kallt vatten) med varmvatten, på så sätt kan du tvätta av dig kloret utan att behöva gå in i omklädningsrummen.

Det får max vistas sju personer samtidigt i omklädningsrummet. Om du har möjlighet uppmanas du att byta om hemma. Bastun är stängd.

Vi följer folkhälsomyndighetens och Svenska badbranschens direktiv och rekommendationer kring klornivån i våra pooler.

Checklista

 • Stanna hemma vid sjukdom, förkylningssymtom
  eller om du känner dig det minsta
  krasslig. Stanna hemma två dagar efter
  tillfrisknandet.
 • Duscha alltid före bad.
 • Tvätta händerna noggrant med tvål och
  varmt vatten.
 • Håll avstånd i bassängerna, på land och
  i omklädningsrummen.

Här hittar du oss

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Telefon: 0501-75 62 02

Lars Olsson
Badföreståndare
Telefon: 0501-75 62 01
E-post: Lars Olsson

Öppettider

Utebassängerna är nu stängda för säsongen och öppnar åter i juni 2022.

Besöksadress

Ekuddenvägen 42
542 45 Mariestad

Priser 2021

Vuxen 60 kronor
Barn 6-18 år 30 kronor
Barn 3-5 år 15 kronor
10-kort vuxen 540 kronor
10-kort barn 6-18 år 270 kronor

Säsongkort
Vuxen 600 kronor
Barn 6-18 år 300 kronor
Familj 2 vuxna+2 barn 1300 kronor, extra barn 75 kronor

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen