Ekudden utebassänger

Flicka i bassäng med gröna simpuffar på armarna.

På Ekuddens utebad finns tre olika bassänger som alla håller 24 grader. Ekuddens utebassänger har öppet under skolornas sommarlov.

Här finns en 50-metersbassäng med plats för både den som vill simma längder och den som hellre plaskar och leker. Undervisningsbassängen är 70 cm djup och lockar till lek och simövningar. För de allra minsta finns en plaskbassäng som är 30 centimeter djup. Plaskbassängen har möjlighet till solskydd.

Omklädning, dusch, wc, och bastu finns i nyrenoverade lokaler. Skåpen i omklädningsrummen låses med hänglås. Ta med eget eller köp ett för 60 kronor hos oss. Vi har en kiosk som erbjuder godis, dricka, korv och glass som håller öppet under badets öppettider.

Sommarsimskola på ekuddens tempererade bassänger

Nu har det blivit dags att tänka på sommarsimskola för barn födda 2010-2017, nytt för i år är att anmälan och betalning kommer ske digitalt. Ni anmäler era barn till önskad tid och får sedan ett bekräftelsemail med en länk för betalning, det är viktigt att komma ihåg att gå in i denna länk och betala för att få sin plats. Obetalda platser kommer avbokas automatiskt om betalning ej inkommit till oss inom 5 dagar.

Skulle ni stöta på något problem vid anmälan eller betalning så hänvisas ni att kontakta Anna Wilsson Nordberg. Nummer och e-postadress finns under relaterad information.

Simskolan pågår måndag-torsdag vecka 25 och måndag-fredag vecka 26, alltså 9 tillfällen i intensivkursform. Kostnaden är 675 kronor per barn.

Nytt för i år är också att vi inte bedriver någon märkestagning i den formen som skett tidigare, satsningen kommer att ligga på att utveckla vattenvana och simförmåga hos de barn som inte nått lika långt i sin simutveckling, det ger oss möjlighet att ge mer hjälp till de som behöver det och samtidigt låta de som nått förmågan att simma med sammansatta ben och armtag komma ut och simma i den större bassängen tidigare än vad som skett tidigare.

Anmälan sker via denna länk: Sommarsimskola, bokning - Mariestads kommun Länk till annan webbplats.

Anmälan kan endast göras av vårdnadshavare och ni loggar in med hjälp av bank-id.

Deltagare i simskolan ansvarar själva för skjuts till och från Ekudden.

Gruppindelningen kan komma att ändras beroende på antalet anmälningar till respektive undervisningsgrupp. Eventuella ändringar meddelas i god tid innan kursstart. Vid avbruten simskolekurs återbetalas inte avgiften.

Här hittar du oss

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Telefon: 0501-75 62 02

Anna Wilsson Norberg
Badföreståndare
Telefon: 0501-75 62 01
E-post: Anna Wilsson Nordberg

Nu är badet stängt för säsongen och öppnar åter sommaren 2024.

Öppettider

Måndag-fredag 11.00-18.30
Lördag och söndag 11.00-17.30

Kassan och insläpp stänger 30 minuter innan badets stängningstid.

Besöksadress

Ekuddenvägen 42
542 45 Mariestad

Priser 2023

Vuxen 60 kronor
Barn 6-18 år 30 kronor
Barn 3-5 år 15 kronor
10-kort vuxen 540 kronor
10-kort barn 6-18 år 270 kronor

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Mariestads simsällskap Länk till annan webbplats.

Mariestads dykarklubb Länk till annan webbplats.

Självservice - länkar till våra e-tjänster

Sommarsimskola Länk till annan webbplats.