Möt våra medarbetare

En kommun är ofta ortens största arbetsgivare, den är helt enkelt allas angelägenhet. I Mariestads kommun finns över 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden. Vi tycker att det är viktigt att berätta om det goda arbete som görs ute i verksamheterna.

Elin Thunborg, grundskollärare

Möt Elin Thunborg, som arbetar som grundskollärare. Elin berättar sitt jobb som grundskollärare, vilka utmaningar hon ställs inför och vad hon och kollegorna gör för att ha roligt på jobbet.

Emma Mentzer, socialsekreterare

Möt Emma Mentzer som arbetar som socialsekreterare. Emma berättar om varför hon valde att söka sig tillbaka till Mariestads kommun och om vad som är det bästa med hennes jobb.

Mari Modig, förskollärare

Möt Mari Modig, som arbetar som förskollärare. Mari berättar sitt jobb som förskollärare, vad som fick henne att bli förskollärare och vad som är det bästa med hennes jobb.

Centralkök med fokus på god mat och arbetsglädje

I Centralköket på Björkgården i Mariestads kommun får gräddsåsen stå och dra i fyra timmar medan det hemmalagade moset gosar till sig i grytan. Köksansvariga Christina Josefsson basar över ett glatt arbetslag på sex...

Lena har aldrig haft tråkigt på jobbet på Lyrestads bibliotek

Efter 46 år inom biblioteksvärlden går nu Lena Boije, föreståndare vid Lyrestads bibliotek, i pension. Hon lämnar över till Hanna Falk som kommer kombinera jobb med studier.

Lokalvårdaren Arons ambition är att alla ska trivas

Aron Ekblad är en av sex personer i ett arbetslag på Mariestads sjukhus. Häng med när Aron berättar om en yrkesgrupp som kanske inte alltid syns så mycket, men det gör deras arbete!

Marcel har verktygen för att stötta dem som har haft det tufft i livet

Vid arbetsmarknadsenheten på Maria Nova, jobbar Marcel Gueffroy som arbetshandledare sedan fem år tillbaka. Ett jobb han trivs mycket bra med och känner ett stort engagemang för.

Möt rektorn som inte räds att tänka utanför boxen

Stina Wallqvist på Unicaskolan i Mariestad brinner för lagarbete, möten med människor och problemlösning. Som rektor är hon spindeln i nätet på skolan, uppdraget är att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och...

På korttidsvistelsen blir alla barn och unga sedda

Ett stenkast från Högelidsskolan ligger några gula hus med en stor utegård. Här inne finns en av våra korttidsvistelser för barn och unga upp till 21 år. Här får alla chansen att utvecklas och få en stärkt...