Tacka ja eller nej till platserbjudande

När ditt barn har fått erbjudande om plats på förskola kommer ett mail att skickas till den adress som har angivits i ansökan. För att tacka ja eller nej till platsen ska du logga in via Edlevo app. På den här sidan listar vi vad som är viktigt att tänka på i samband med att du svarar på ett platserbjudande.

Om du vill tacka ja

När du accepterar erbjudandet börjar personalen planera för att ditt barn ska börja. Avgift betalas från första inskolningsdagen och i förskott.

Om du vill tacka nej

Då försvinner ditt barns köplats. Tänk på att det är 4 månaders väntetid om du vill ställa ditt barn i kö igen. Vårdnadshavare måste vara överens om att tacka ja eller nej till platsen.

Omflyttning

Om du tackar ja till platsen men inte är nöjd med vilken enhet barnet har fått kan du välja att tacka ja till platsen men söka ny plats för omflyttning eller omplacering via e-tjänsten. De flesta omflyttningar blir möjliga i augusti månad.

Ändrade planer

Om du tackar ja till platsen men sedan ändrar planer och inte längre behöver den, ska platsen sägas upp med 2 månaders uppsägningstid. Det gäller även om barnet inte har börjat.

Inkomst

Plats på förskola är förenat med en avgift. Avgiften är baserad på hushållets gemensamma bruttoinkomst. Avgiften ska registreras under fliken Inkomst i e-tjänsten i samband med att du accepterar platsen för ditt barn . I annat fall debiteras maxavgift. Mariestads kommun tillämpar förskottsbetalning vilket innebär att du får första fakturan innan barnet har börjat.

Schema

Barnets vistelsetider ska registreras i en app som heter Edlevo. Vi vill gärna att barnets tider finns registrerade innan första inskolningsdagen. Påminnelser om att registrera tider skickas ut om en vecka lämnas tom utan tider eller registrerad ledighet. Det gäller även under inskolningen.

Publicerad: 13 november 2023 Uppdaterad: 08 april 2024

Kontakt

SkoladministratörAnette Reimer0501-75 52 13anette.reimer@mariestad.se