Stöd och omsorg

Huvudnyheter

Ledset barn som lutar sitt huvud mot vägg

Vill du hjälpa ett barn?

Familjer, barn och ungdomar kan hamna i situationer i livet där de behöver ett utökat stöd. De kan då behöva en kontaktperson, kontaktfamilj eller ett familjehem. Är du kanske rätt person att hjälpa?

Ljushyade och mörkhyade händer som håller en jordglob

Vill du bli språkvän? Öppnas i nytt fönster.

Genom att bli Språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur och får en ny vän.

Hitta snabbt

Andra nyheter

  • Demensutbildning för dig som är anhörig

    Är du anhörig till en närstående med demenssjukdom? Då är du varmt välkommen på demensutbildning. Utbildningen är uppdelad på tre tillfällen och anordnas av Mariestads kommuns Stödteam.
  • Resultat från årets nationella brukarundersökning

    En nationell enkätundersökning om äldreomsorgen visar goda resultat för hemtjänsten i Mariestad. Däremot är upplevelsen inte lika bra för särskilda boenden, varför vi redan startat ett arbete för att förbättra och höja kvaliteten på verksamheten.
  • På korttidsvistelsen blir alla barn och unga sedda

    Ett stenkast från Högelidsskolan ligger några gula hus med en stor utegård. Här inne finns en av våra korttidsvistelser för barn och unga upp till 21 år. Här får alla chansen att utvecklas och få en stärkt självkänsla.