Volvo Battery Mariestad tillträdde fastigheten för batterifabriken – en ny era för Mariestads utveckling

Idag 10 juli fick Volvo Battery Mariestad tillträde till fastigheten vid Korstorp, där de ska bygga en batterifabrik. På förmiddagen samlades kommunens och Volvos representanter för att gå igenom de sista juridiska delarna kopplat till markaffären.

Volvos och kommunens representanter vid en tavla där det står "Vi ställer om och växer tillsammans"

Fredrik Agelén, projektledare för Volvos batterifabrik i Mariestad, Victor Bertilson, ansvarig för konstruktion och infrastruktur i bygget av batterifabriken, Jonas Johansson, VD för Mariestads tillväxt AB och Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns väldigt bra att vi nu kunnat avsluta detta kapitel och gå vidare till nästa som kommer bli mer synligt för invånarna, säger Johan Abrahamsson som är kommunstyrelsens ordförande.

Ett drygt tjugotal personer från närliggande kommuner, såväl politiker som tjänstepersoner, trotsade vädervarningarna för att delta under ceremonin vid Korstorp, för att uppmärksamma Volvos tillträde till fastigheten.

Gott samarbete

Både Volvo och kommunen lyfte fram de goda samarbete som varit en röd tråd genom hela arbetets gång. Ytterligare en milstolpe kan nu noteras.

– Det är en spännande resa vi har framför oss. I och med tillträdet kan vi nu ta nästa steg i processen som innebär att vi lämnar in ansökan om miljötillstånd till mark- och miljödomstolen efter sommaren, säger Fredrik Agelén som är projektledare för Volvos batterifabrik i Mariestad.

Och, vet ni! Vädergudarna stod på Volvos och kommunens sida. Vi klarade oss undan både regn och åska.

Publicerad: 10 juli 2024 Uppdaterad: 10 juli 2024

Kontakt

Kommunstyrelsens ordförandeJohan Abrahamsson0501-75 50 61johan.abrahamsson@mariestad.se